Marta unistuste päev

Vabatahtlikud

projektijuht Liisi Printsmann, Kaari Lainevool, Laura Nurk-Tamm, keeletoimetaja Elge Lind

Continue Marta unistuste päev

Päev täis kaunist muusikat

On langemas lund

On imede tund

Ees sind ootab talvevõlumaa

Just nii võib kirjeldada sõitu imelisse talvisesse Kolga külla, kus ootas ees küdeva ahjuga hubane Kolga Seltsimaja. Marta tuli oma unistuste päevale koos ema-isa, venna-õe ning vanavanematega. Soojas toas võtsid ansambli Uurikad liikmed Marta pere vastu lustliku privaatkontserdiga. Nende energia ja lõbus olek viisid kiirelt esialgse kohmetuse ja peagi elasid kõik kuulajad muusikale kaasa. Kuna Martat võib pidada Uurikate üheks suurimaks fänniks, siis teab ta nende lugusid une pealt ja vastata küsimusele, mitmest vanasõnast koosneb lugu „Vanasõnad“, ei olnud Marta perele mingiks probleemiks. Iga Uurika liige on pealaest jalatallani muusikat täis ning nende kontsert ei jätnud kuulajaidki külmaks. Lõpetuseks kõlas maruline aplaus. Seejärel said kõik korra hinge tõmmata ja kosutada ennast Osvald Cateringi poolt kaetud suupistelauas. Eriliseks lemmikuks osutus ikka klassika – pannkoogid vaarikamoosiga.

Trummitund

Siis aga saabus Kolgasse Reigo Ahven koos kärutäie trummidega. Iga trummimees peab tassima omad trummid ja nii oli ka seekord. Uurikatest ja Marta perest moodustus vahva trummide – djembede vedamise tiim. Kui tuba oli piisavalt trumme täis, sai igaüks endale õppimiseks sobiva valida. Reigo Ahvena sütitav energia tõmbas kogu seltskonna käima ja õpitoas sai mõnusa huumori saatel ülevaate trummide ajaloost ja selgeks trummide hoidmise kuni löökide õpetuseni välja. Suurepärase juhendamise saatel sündis sellise mürtsuga uus bänd, mis ilmselt kostus naabriteni. Õpituba lõppes südamliku hetkega, kus Reigo kinkis Marta väljavalitud djembe talle päriseks.

Päeva tipphetk saabus siis, kui Marta, Reigo Ahven ja Uurikad moodustasid ühisbändi ja esitasid koos loo „Õnn tuli õuele“, mille saatel Marta vanavanemad tantsupõrandale jalga keerutama läksid.

Muusikajutud meisterdamise saatel

Uued tutvused jäädvustati ilusaks mälestuseks üheskoos käevõrusid meisterdades. Toreda sumina saatel lükiti helmeid paela otsa ja räägiti, millised kontserdid Uurikaid ees ootavad ja kus Marta juba käinud on. Uurikad andsid Martale üle number üks fännipaki. Ka Kalev SPA teadis Marta veelembusest ja kinkis perepääsme veekeskusesse. Kõik need erilised hetked püüdis kaameraga kinni andekas fotograaf Greete Raudsepp.

Nende tundide jooksul keset lumist võlumetsa ja soojas muusikast pakatavas toas võib küll öelda, et Marta soov veeta päev Uurikate ja muusikaga oli üks megaäge soov.

Nagu Uurikad laulavad:

Õnn ei oota kusagil lihtsalt, käsipõsakil.

Õnn on peidus väikestes, imelistes hetkedes.

Ja just nii imeline see päev oligi.

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee