Minu unistuste päev

Jonas Philipi unistuste päev

Sportlik ja magus päev täis üllatusi

Kohtusime Jonasega juba aprillis, ajal, mil sai vaid unistada asjadest, mida võiks suvel korda saata. See toimus Skype`i vahendusel ning vestluse käigus saime teada, millega Jonas tegeleb ja mis talle meeldib.  

Külaskäik jalgpalliväljakule

Kuigi Jonasel on südamerike, ei takista see tal jalgpalli mängimist. Seega oli päeva alustamiseks kõige õigem koht A. Le Coq Arena, kus tehti meile väga põnev ekskursioon. Selle läbiviijaks oli Eesti Jalgpalli Liidu administraator Anu Kuks. Nägime jalgpalliväljaku erinevaid ruume, kuhu tavaliselt inimesed ei pääse ning kõige meeldejäävamaks neist oli Jonase jaoks FC Levadia loož. Tuur lõppes sellega, et Jonas sai natuke jalgpalli mängida ning Konstantin Vassiljeviga juttu rääkida. Konstantini käest sai uuritud, millal tema jalgpalli mängima hakkas ning millal järgmised mängud toimuvad.  

Mustkunstimaailmas

Peale tuuri oli aeg edasi liikuda käsitööšokolaadi kohvikusse Chocolala. Seal ootas meid mustkunstnik Fred-Erik Johanson, kelle trikid pakkusid põnevust nii suurtele kui väikestele. Jonas sai ka ise kaasa lüüa. Etenduse kõige suuremateks üllatajateks olid tuvid ning jänes, neid sai hiljem ka paitada. Lõpetuseks kinkis Fred-Erik Johanson Jonasele alustava mustkunstniku karbi kõige vajalikuga teel trikimaailma.  

Kommimeister Jonas

Peale etendust täitsid meie kõhu maitsvad Kaja Pizza Köögi pitsad, Jonase lemmiksöök. Seejärel asuti šokolaadikomme valmistama. Kõigepealt tuli pesta käed ning panna selga spetsiaalne riietus ja pähe müts. Räägiti, kuidas kommide ja šokolaadi valmistamine Chocolalas toimub ning siis oli aeg see ise järgi proovida ja teha endale just meelepärased kommid. Vormid olid juba meie jaoks valmis tehtud ning Jonas oma perega sai hakata valima, millist täidist kommidesse panna. Valik oli suur, otsuste tegemine oli raske, kuid lõpuks sai kommi sisse pandud nii martsipani, kuivatatud maasikaid, vaarikaid kui ka Chocolala erilist kasemahla karamelli. Kommid täidetud, pandi need külmkappi seisma. Seni vaatasime, kuidas valmisid šokolaaditahvlid nii Ameerikasse kui ka Austraaliasse. Kui kommid olid piisavalt külmas seisnud, sai need sädelusega üle kaunistada, ilusasse karpi panna ning endaga koju viia. Chocolalas sai täpsemalt kuulda meister Jaan Habichti käest ka šokolaadimaailma ajaloost ja tänapäevast. Igapäevaselt valmib Chocolalas umbes 1000 šokolaaditahvlit ning 2000 käsitööšokolaadi trühvlit. Kogu päev oli väga tore, Jonas oli väga positiivselt üllatunud ning rõõmus.    

PERE TAGASISIDE

Omaltpoolt tagasisideks, et kogu päev oli tervele meie perele fantastiliselt tore :)  Suur, suur tänu, et nii südamega ja nii imelist asja ajate.  Jonas ise kirjutab nii: „Mulle väga meeldis minu unistuste päev. Kõik kohad ja külaskäigud meeldisid võrdselt sama palju. A.Le Coq Arenal mulle meeldis üle kõige Vassiljeviga kohtuda ja jalkat mängida ja Levadia loož oli ka üliäge. Chocolalas mulle väga meeldis teha ise komme ja süüa šokolaadi ja vahukommidega sooja šokolaadi ka. Ja üliväga meeldis ka terve mustkunsti etendus - kõik selle juures. Aitäh, aitäh, aitäh ka kõikide kingituste ja maitsvate jäätiste eest - neid jätkub meil veel kauaks ajaks.“  

VABATAHTLIKUD: Cätly Heinpõld, Helen Nurmsoo, Kristiin Agasild, keeletoimetaja Elge Lind

Toetajad

AmCham Estonia     Chocolala     Kadri Marie Photography      Kaja Pizza Köök      Aqva Hotel and Spa       Rahvusooper Estonia       Balbiino    Chemi-Pharm     

Erilised tänusõnad:   Konstantin Vassiljev      Eesti Jalgpalli Liit      Fred-Erik Johanson    Tallinna Lastehaigla ja dr T. Jalas   Jaan Habicht