Ilja unistuste päev

Toetajad ja koostööpartnerid

KPMG 30, Hilton Helsinki Kalastajatorppa, Tallink Eesti ja Kai Ines-Nelson, Sky Wheel Helsinki, Bolt Technologies, Tallinna Lastehaigla ja dr Maila Raidmäe

Vabatahtlikud

projektijuht Svetlana Kolkanen

Continue Ilja unistuste päev

Ühe reisiselli tegemised Helsingis

Ilja unistus oli lihtne ‒ reisida Soome. Ilja ei olnud väga julge oma soovide väljaütlemisel, ta on häbelik ja vaikne poiss.  Meil oli enne kolm kokkusaamist, kui plaani lõplikult paika saime. Laevareis Soome, lõbustuspark ja haikala ‒ sellest üks 12-aastane poiss unistaski.

Reis oli Ilja jaoks eriline, kuna see oli tema elus esimene. Poisil oli nii palju küsimusi, et meie vabatahtlik Svetlana pidi korduvalt kasutama Google`i abi. Näiteks selgitasime välja, kui mitu kilomeetrit on Eestist Soome (87 km), saime uurida, kui sügav on Balti meri (maksimaalselt 470 m), kui pikk on Tallinki laev (212 m). Neid küsimusi tuli kogu aeg ja Iljad huvitas absoluutselt kõik.

Hilton hotel Kalastajatorpa võttis Ilja väga soojalt vastu. Hotellitoas olid teda ootamas ägedad kingitused. Külastada sai ujulat ning sauna ja saunast otse merre joosta. Oli tõeline puhkus ‒ poisi sõnul polnud ta isegi nii heas voodis varem magada saanud. 

Linnanmäki lõbustuspark ei vaja suuremat tutvustust, see on kui iga lapse unistus. Nalja sai palju ja emotsioonid olid laes. Ikkagi esimesed Ameerika mäed Ilja ja tema ema elus!

Sea Life muuseumis tekkis jälle palju küsimusi, õnneks leidus seal suur valik infolehti, kust poisi küsimustele vastused leidsime. Sai kogetud piraajade toitmist ning veetunneli läbimist.

Uus päev tõi põneva sõidu vaaterattal Sky Wheel Helsinki. Ilja suurim hirm oli, et teeme vaid ühe ringi. Õnneks polnud hirmudel alust ja ringe tuli lausa neli! Pikk jalutuskäik Helsingi linnas meeldis ka emale. Nägime kõik suuremad pargid ja tähtsamad kirikud ära. Seiklus lõppes rikkaliku lõunaga Tallinki laevas, kus võimalus piiramatus koguses jäätist süüa Ilja õhtu veelgi rõõmsamaks tegi.

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee