Taneli unistuste päev

Vabatahtlikud

projektijuht Kertu Vapper, Kaari Lainevool, Erle Uus, Elge Lind (keeletoimetaja)

Continue Taneli unistuste päev

Kui Tallinnasse tuleme, läheme kohvikusse ja loomaaeda.. 🙂

Tanel on sõbralik, rõõmsameelne ja humoorikas noormees, kellega saime tuttavaks tänu Kanal 2 suure heategevussaatele “Jõulusoov”. Kaasasündinud haruldase geenirikke tõttu on Taneli liikumine ja kõnevõime raskendatud, kuid sellegipoolest oskab poiss end väga selgelt läbi emotsioonide väljendada. Liikumisel on talle abiks ratastool või käimistugi.

Tanel elab perega Saaremaal suures talumajas, kus nad peavad loomi ja linde. Talus on hobused, jänesed, faasanid, vutid, kanad jne. Sealt on saanud Tanel suure armastuse loomade vastu.

Tanelile meeldib ka muusika. Tema lemmikbändiks on Terminaator, kelle muusikat poiss päevast päeva kuulata võiks. Tore on ka arvutist erinevate kriminaalfilmide ja -sarjade vaatamine. Suureks lemmikuks on Kättemaksukontor, mille kõik hooajad on Tanelil juba mitmekordselt läbi vaadatud. Suurt huvi pakub talle ka ajalugu.

Neist hobidest lähtuvalt püüdsime vabatahtlike tiimiga anda endast parima, et päev tuleks põnev ja vaheldusrikas.

Taneli unistuste päev alaku!

Pere alustas oma päeva juba varahommikul sõiduga Saaremaalt Tallinnasse. Meie kohtusime Park Inn by Radisson Meriton hotelli kohvikus Cafe Mademoiselle, et alustada päeva kerge einega ning saada paremini omavahel tuttavaks. Taneli näol oli veidi häbelik, kuid rõõmus naeratus, kui ta koos ema, venna ja tema perega kohale saabus ning meid õhupallidega tervitamas nägi. Astusime  kohvikusse, kus rikkalikust pirukate, saiakeste ja kookide valikust valis Tanel hommikueineks Britta koogi ja õunamahla, teised aga said mõnusa sissejuhatuse päevale kohvi ja saiakeste näol.

Loomaaia külastus

Päeva esimene pool möödus loomaaias, kus Tanel oli käinud kunagi väga ammu, kuid millest palju ei mäletanud. Seetõttu oli tal huvi sealsete loomade ja lindude vastu väga suur. Esmalt külastasime kitsede ala, edasi suundusime elevante vaatama ja seejärel troopikamajja. Vaatasime ka piisoneid, leopardi, hülgeid ja jääkarusid, kellest üks parajasti suples. Liikumine ühe looma juurest teise juurde möödus rallisõitu tehes, see meeldis noormehele väga – ühel pool Tanel ja vabatahtlik ja teisel rajal Taneli vend ja tema poeg. Võidusõidu võitis Taneli tiim. Kõige rohkem meeldisid loomaaias Tanelile maod ja krokodill ning ta avaldas soovi ka endale koju ühe mao lemmikloomaks võtta, kui see oleks vähegi võimalik. Palju nalja sai ka šimpansite alal, kus üks ahv just meie ees ringi jooksis ja meile rõõmsalt plaksutas.

Lõunasöök Rucolas ja videotervitus Jaagupilt

Pärast päikeselist jalutuskäiku loomaaias suundusime Rucolasse keha kinnitama. Seal ootas Tanelit veel üks suur üllatus. Nimelt oli ta lemmikbändi laulja Jaagup Kreem teinud Tanelile personaalse videotervituse, mille Rucolas ette mängisime. Tanelile tõi tervitus päris pisarad silma, poiss oli väga liigutatud Jaagupi sõnadest. Ülejäänud lõunasöök möödus meeleolukalt jutustades.

Lemmiksarja võtetel

Kui kõhud täis söödud said, läksime restorani 7Ürti, kus leidsid aset Taneli lemmiksarja, Kättemaksukontori, võtted. Filmiti parasjagu Sander Pronksi tegelaskujuga stseeni. Tanelil oli võimalus võtteid kõrvalt jälgida ja näitleja Kristjan Lüüsiga tutvuda. Poiss oli silmnähtavalt kõigest nii suures vaimustuses, et tuli võtete ajal endaga võidelda, et suudaks rahulikuks ja tasaseks jääda. Paar tundi hiljem saabus restorani ette kauaoodatud Kätmobiil, millest tulid välja kolm detektiivi, kes esimese asjana suundusid kohe Tanelit tervitama. Õnnestus näha ka nende järgmist välistseeni ning teha näitlejatega koos ühispilt. Kogu Kättemaksukontori võttemeeskond oli nii abivalmis ja meid kaasav, mille üle oli suur rõõm. Taneli silmist paistis siiras tänulikkus.

Pärast võtteid jäeti hüvasti ning pere hakkas tagasi Saaremaale sõitma. Päev oli olnud pikk ja emotsiooniderohke, mistõttu oli Tanel autosõidu ajaks juba väga väsinud. Ometi sirvis poiss terve kodutee fondi poolt kingitud viikingite ajalooraamatut, kummist madu ümber kaela.

Saame öelda, et päev oli väga edukas ja jääb meile väga pikaks ajaks meelde!

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee