Perepäev Tuula Mõisa rohtaias & tallis

Toetajad ja koostööpartnerid

Verston, Tuula Mõisa Rohtaed ja Tall, Jussimaailm, Liivapilt, Fruit Express, Usin-TR, Leibur, Hiigelmullid, Fotograaf Helen Püümann, Seljaajusonga ja Vesipeahaigete Selts, Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit.

Vabatahtlikud

projektijuht Kedi Välba, Joanna Pedaja, Erle Uus, Teele Kants, Kristina Jüriado, Andre Hanimägi, Jana Silaškova.

Continue Perepäev Tuula Mõisa rohtaias & tallis

Lõbus perepäev looduse ja loomade seltsis

Augusti eelviimase nädalavahetuse pühapäeval toimus lõbus perepäev hubases Tuula mõisa rohtaias & tallis. Perepäeval osalesid Seljaajusonga- ja Vesipeahaigete Seltsi liikmed ja liikumispuudega Unistuste Päeva lapsed ja nende pered.

Päeva alustasime Tuula hoovis kogunemisega, kus usinad vabatahtlikud tegid lastele säratätoveeringuid ja sealt suunduti üheskoos Tuula mõisa rohtaeda ning talli perenaise ja -mehe Külli ja Tõnu juhendamisel loomadega tutvuma. Esmalt kohtusime jänkudega ja lapsed hoolitsesid selle eest, et pikk-kõrvad saaks kõhu kapsast ja porgandist täis. Nägime ka kanu, jooksuparte ja kogu retke jooksul hoidis inimkarjal silma peal pere koer Niko, kes lubas suurematel ja väikestel lahkelt oma kõhtu sügada.

Loomadest rõõmustasid lapsi veel kitsed ja lambad, kellele said julgemad isegi pai teha ja viimaks jõudsime päeva suurima tõmbenumbri ‒ hobuste juurde. Hobustega said kõik soovijad ka sõita ja kui sõidud tehtud, said hobused preemiaks porgandit ja leiba ning lapsed õppisid hobustele neid maiuseid andma nii, et sõrmed ikka alles jääks.

Jänku-Juss üllatas lapsi

Kui ringkäik loomade juures sai tehtud, ootas meid hoovis ei keegi muu, kui elusuuruses Jänku-Juss isiklikult. Suur oli laste üllatus, kui Juss porgandikorviga jänkude juurest välja piilus ja ka kõikidele lastele porgandit pakkus. Jänku-Jussil olid kaasas ka jänku maskid ning päeva lõpuks oli värvitud maskidega jänkusid terve trobikond. Ringkäigust said kõhud juba tühjaks ja nii oligi paras aeg veidi keha kinnitada ning seejärel uuesti meisterdada ja värvilisi liivapilte valmistada. Jänku-Jussiga tehti veel hiigelmulle ja käidi kontrollimas, kas jänkudel sai ikka kõht täis või mahub veidi porgandit veel.

Päeva lõppedes olid loomadel kõhud täis ja lastel näod naerul. Säratätoveeringud osutusid aga nii populaarseks, et sädelevate kätega läksid koju nii väikesed kui suured.

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee