Anette unistuste päev

Vabatahtlikud

Evelin Tatter, Natalia Kond, Helen Aarela, Janika Roosimäe, Annika Jenkins

Erilised tänusõnad

Tiina Toometi Loomakliinik, Jaagup Kreem, Ken Koort, Hendrik Agur, Kristjan Salmre, Ao Vaida,  Vjatšeslav Tšalauzov, Sergei Nikolajev, Marko Erlach, Bert Roostik,     Fotograaf Kelly Talimaa, Fotograaf Liis Tamra, Tiit Kepp, Taavi Tamm

Continue Anette unistuste päev

Anette unistuste päeva täitsid kõrgused ja kiirused

Ekstreemsusi, kiirusi ja kõrgusi armastava Anette unistuste päeva mahtusid lendamine, mootorrattad, ralliautod, kõndimine pilvepiiril, lõunasöök imelise vaatega Teletorni restoranis ja kohtumine oma lemmiklauljaga! Emotsioone kui palju!

Kui autojuht Anette ja tema pereliikmed päikeselisel suvehommikul kodu eest peale võttis, küsis tüdruk, kas me tanklapeatuse ka teeme. Siis ei teadnud ta veel, milline põnev päev teda ees ootab. Seekord me küll tanklapeatust ei teinud, vaid suundusime otse Pärnu lennujaama.

Lend suvepealinnast Tallinnasse võib alata!

Seal ootas peret juba kuuekohaline väikelennuk, et lennutada nad suvepealinnast pealinna. Lühikese, kuid meeldejääva õhusõidu käigus meie kauni Eestimaa kohal sai tüdruk proovida ka ise lennukirooli hoida ja nuppe vajutada. Piloot rääkis lähemalt lennukist ja tutvustas kõike põnevat, mida pardal leidub. Tüdruk ise jäi tagasihoidlikuks, kuid et see kõik oli talle suur ja äge üllatus ning põnev kogemus, paistis selgelt tema näost välja. “Rõõmuvärinad, nii lahe, vahva ja äge!” olid tüdruku ja pereliikmete sõnad. Nädal enne unistuste päeva sai Anette mootorratta lubade tubliks omanikuks. Päeva järgmine üllatus oligi seotud mootorratastega. Kaks võimsat ja stiilset Harley-Davidsoni koos juhtidega ootasid juba Tallinna lennujaamas, et viia Anette ja ta pereliige mootorratta sõidule läbi kauni pealinna, nautimaks seda sõnuseletamatut kiiruse tunnet, mida kogeb ainult mootorratta seljas. Mootorratastega võtsime taas suuna kõrguste poole – Teletorn ootas meid!

Kõnd pilvepiiril

Ilm oli Teletorni külastamiseks ideaalne – selge ja päikesepaisteline. Nagu öeldud, meeldivad Anettele ekstreemsused ja närvikõdi. Teletornis liikusimegi kohe kõrgele üles servale. Instruktsioonid selged, traksid selga aetud, turvavarustus kinnitatud, asus ta Teletorni serval kõndima. Adrenaliinirohke servalkõnd on täiesti turvaline, kuid ülipõnev, justkui kõnniks pilvepiiril! Peale servalkõndi ja Teletornis ringi uudistamist sõime lõunat imelise vaatega Teletorni restoranis. See ei olnud aga lihtsalt tavaline lõuna, vaid Anettel oli võimalus valmistada ise lõunasöök koos julge ja innovatiivse tipprestorani peakoka Mihkel Kalbusega. Tüdrukule endale meeldib väga süüa teha, mistõttu oli tippkoka juhendamine elamus omaette. Anette sai piiluda restorani telgitagustesse ja proovida kätt kokaabina – toiduvalmistamise käigus seda maitsta ja toitu serveerida. Kõik kolm käiku kanti meie seltskonnale kenasti ette ning Anette tubli etteastega jäädi igati rahule. Restoranis andsime üle ka kingituse. Kuna Anette on suur hobuste fänn ja tegeleb ratsutamisega, siis kinkisime talle kaks piletit ratsaspordisündmusele Tallinn International Horse Show 2018. Anette mõistagi rõõmustas kingituse üle ja oli väga tänulik.

Anette Teletorni serval

Loomatohtrit mängides

Ees ootas veel üks huvitav kohtumine. Nimelt unistab tüdruk saada loomaarstiks. Tiina Toomet oli omanimelises loomakliinikus nõus loomaarsti elukutsest lahkelt rääkima. Ta meenutas põnevaid lugusid praktikast ja oli toonud kohale ka näidispatsiendi, kelleks oli koer. Tüdruk tundis end kui loomaarstina, kuulas koera südant ja vaatas tema hambaid. Samuti jälgis ta suure huviga loomatohtri tegevusi näidispatsiendiga, saades hea ülevaate, mida koertega ikkagi arsti juures tehakse. Tegu oli väga hariva ja huvitava kohtumisega kogu seltskonnale. Peale loomakliiniku külastust suundus pere ööbima luksuslikku Swissotelli Tallinna kesklinnas. Seal nauditi maitsvat õhtusööki ja lõõgastuti luksuslikus spaakeskuses.

Vinge driftikogemus

Anette üllatuseks ei saanudki tema unistuste päev läbi, vaid jätkus järgmisel päeval. Hommikul läks kogu pere Laitse RallyParki, kus neile oli valmis pandud terve rallirada. Laitsesse jõudes tüdruk juba aimas, et tegemist tuleb millegi ekstreemsega, kuid uhkeid driftiautosid nähes lõid ta silmad üllatusest särama.

Ees ootab vinge driftikogemus!

Anette unistuse täitumisele olid oma panust tulnud andma driftijad Kristjan Salmre ja Ao Vaida, kelle driftiautodes tüdruk mitu ekstreemset driftiringi kaasa tegi. Driftikogemusest oli elevil terve pere, ainult Anette oli vana rahu ise. Ta nägi rallikostüümis driftiauto taustal poseerides välja nagu ta olekski mootorite maailma loodud. Driftimisest sai innustust ka pere sõidutanud autojuht, kes pakkus neile hiljem kõrvalasuval maastikurajal sõiduelamust maasturiga. Laitses jätkus elevust mitmeks tunniks. Koju tagasi sõites ei osanud Anette unistadagi, et juba samal õhtul kohtub ta oma lemmikbändi solistiga. Pärnu Vallikäärus toimuval kontserdil sai ta isiklikult tuttavaks alati heatujulise Jaagup Kreemiga ning nautida kogu perega Terminaatori kontserti. Kahe päeva jooksul sai Anette tuttavaks paljude erinevate eluvaldkonna esindajatega ning proovida kätt nii loomaarsti, koka kui ka driftijana. Täitusid mitmed tüdruku suuremad unistused, millest sai osa kogu pere.

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee