Lizette unistuste päev

Vabatahtlikud

projektijuht Aljona Šatalova, Anu Juul, Cätly Heinpõld

Continue Lizette unistuste päev

Üllatused, mis panid tüdrukul lausa pea ringi käima

Lizette on 14-aastane tüdruk, kes põeb väga haruldast geneetilist haigust, mida on maailmas diagnoositud vaid 50l inimesel! Haiguse tõttu koguneb lapse ajju liiga palju rauda, mille tulemusena on lapsel raske liikuda. Raskustest hoolimata oli Lizettel meile välja käia väga palju unistusi. Tüdruku ja tema emaga kohvikus istudes ja Unistuste Päeva planeerides, valisime lõpuks välja kaks: kohtumise lemmiklaulja ja -youtuberitega.

Kuna Lizettele meeldib väga midagi oma kätega valmis teha, otsustasime päeva lisada ka midagi sellest valdkonnast. Teismelisele kohaselt oli Lizettel üks huvitav unistus ka: nimelt soovis ta koolist poppi panna. Seda soovi me siiski täitma ei hakanud, aga teadsime, et detsembrikuus tuleb tal sünnipäev ning otsustasime Unistuste Päeva seetõttu kahes osas teha ning planeerida esimese tema sünnipäevaüllatuseks. 

Video: Heikki Avent

Üllatuskülalised sünnipäevapeol

15.12.2019 oligi Lizette 14-aasta sünnipäevapidu, mis toimus Ülemiste Apollo kinos. Lapsed käisid vaatamas Frozeni multikat. Kui kinoseanss läbi sai, siis kogunesid kõik lounge-i, kus oli laud hea-paremaga kaetud. Kui üllatuskülalised koos õhupalliga uksest sisse tulid, oli Lizette šokis: tema suured iidolid Liina-Ariadne ja Martti Hallik tema sünnipäeval?! Hiljem tunnistas tüdruk, et tal hakkas pea ringi käima ja silme eest läks mustaks. Liinal ja Marttil oli kaasas ka pere pesamuna, koer Bellatrix, kes oli laste seas väga menukas. Martti võttis kitarri ja tema juhendamisel laulsime kõik koos Lizettele sünnipäevalaulu.

Kui alguses oli sünnipäevalaps häbelik ja vaoshoitud, siis üsna pea ta sulas ja neil oli Liinaga väga paljust rääkida. Liina usaldas  oma uue singli kaanefotot näidata ainult Lizettele, muidugi kavalalt piilus ka väikevend seda. Lizette soovitas Liinal rohkem vloge teha, sest tunneb nendest puudust. Liina laulis Lizettele Eesti laulul olnud lugu “Feel me Now” ja teda saatis kitarril Martti. Lizette filmis loo üles ja tänaseks on see video tema TikTok kontol kõige rohkem meeldimisi saanud postitus. Enne Liina ja Martti lahkumist tehti kõikide sünnipäevakülalistega pilti ja Lizette sai oma autogrammide kogusse kaks uut autogrammi.

Kuidas teha kõige ägedamat videot?

12.01.2020 toimus Lizette Unistuste päev kunstigaleriis “Vein ja Pintsel”. Päevast võtsid osa Lizette vanemad, pisem õde ja vend ning Lizette parim sõbranna. Teadsime, et Lizettele meeldib oma sõbrannaga videoid teha ja olime selleks puhuks kohale kutsunud videograaf Heikki Aventi Awentusest, kes kogu galeriis toimunu ka filmilindile jäädvustas.

Proff andis näpunäiteid videote tegemiseks, rääkis, milliseid seadmeid kasutatakse ja tutvustas programme. Heikki juhendamisel proovis Lizette ka oma GoProga, mis ta jõuludeks sai, oma esimese ülesvõtte teha. Kui kohv oli joodud ja kerged snäkid söödud, sai Lizette kätte kingituse Kaubamaja poolt, milleks oli Kendama Krom Slaydawg Da Gang – Nightcrawler. Väikevend hindas Kendama üle ja kiitis heaks.

Kunstitund Getter Jaaniga

Lõpuks saimegi pintslid kätte võtta ja maalima hakata, kuid enne oli meiega vaikselt ühinenud Lizette suur iidol Getter Jaani, kes samuti oma joonistusoskused proovile pani. Getter oli kohe väga soe ja armas ning esimese asjana kallistas ta Lizettet. Galerii heade inimeste juhendamisega leidsime kõik endas kunstnikusoone ning hakkasime joonistama pilte Lizette toa järgi. Getter Jaani kinkis enda maalitud ja signatuuriga pildi Lizettele, mis tüdruku tuppa ideaalselt sobib.

Seejärel laulis Getter Lizettele ja see oli väga ilus. Tal on imeline lauluhääl! Tegime veel mõned pildid ja Lizette sai oma autogrammide kogusse veel ühe personaalse autogrammi. Galeriist “Vein ja Pintsel” anti Lizettele samuti üks kingitus, milleks oli maalimiskomplekt, et ta saaks kodus iseseisvalt joonistada. Vanematele meeldis see koht väga ja nad lubasid sinna kindlasti tagasi minna. 

„Selliseid päevi võiks rohkem olla!“

Peale maalimist olime kõik väga näljased ja jalutasime lähedal asuvasse restorani La Bottega. Teel restorani rääkisime vabatahtliku tööst ja Lizette isa uuris, kas saaks ka kuidagi Minu Unistuste Päevale abiks olla ‒ see oli väga armas temast. La Bottegas maitses lastele väga pasta ja magustoiduks valisid nad jäätise. Jäänud oli veel viimane kingitus üle anda. NUKU teatri poolt sai Lizette kingituseks perepääsme NUKU muuseumisse ja sinna saab ta koos perega minna endale sobival ajal.

Armsa ja emotsionaalse päeva lõpus kallistades ja hüvasti jättes ütles Lizette, et selliseid päevi võiks rohkem olla!

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee