Robini unistuste päev

Vabatahtlikud

Kertu Vapper, Teele Kants, Erle Uus, Kaisa Saarmann, Elge Lind (keeletoimetaja)

Erilised tänusõnad

Eesti Kaitsevägi, Tapa sõjaväelinnak, 1. Jalaväebrigaad, Scoutspataljon, Tartu Ülikooli Kliinikumi hematoloogia-onkoloogia kliinik, Dr Sirje Mikkel

Continue Robini unistuste päev

Päev väljaspool reaalsust koos loomade ja reisiga sõjaväelinnakusse

Robin on väga tagasihoidlik ja suure südamega Saaremaa poiss, kes oskab uhkelt unistada. Südamlikust vestlusest koorus välja Robini meeletu armastus loomade vastu. Küll talle meeldiks enda sõnul koertega ujuda, kassidega koos lendama minna ja üleüldse tundide viisi erinevate loomadega toimetada. Pere käis suvel avatud talude päeval, kus Robin sai mitu tundi kitsesid poputada. Koju sooviks Robin omale kanu ja lambaid, kui vaid oleks võimalus neile sobivaid tingimusi ja hoolitsust pakkuda. Ei olnud kahtlustki, et vähemalt ühe osa Robini unistuste päevast sisustame me loomadega.

Pikk teekond saarelt mandrile lõppes peatusega loomaaias, kus meie usinad vabatahtlikud Kaisa ja Teele juba ootasid.

Alustasime meisterdamisest. Õppisime, kuidas kuivatatud puuokstest elevantidele toidupallikesi teha, samal ajal jagas loomaaia giid meile teadmisi elevantide ja loomaaia kohta. Meisterdamisel lõid kaasa ka isa ja ema. Pärast viisime kuivatatud oksad elevantidele. Pallikeste sisse pandi toit ning elevandid asusid maiustama. Oli ikka põnev küll näha elevante esimest korda nii lähedalt.

Paksunahaliste majas kohtasime erinevaid madusid ja hiiri. Nägime ka seal elevante tuppa tulemas ja söömas. Tagasiteel külastasime laste loomaaeda. Robini silmad läksid kitsi nähes särama ja loomakesi sai paitatud nii palju kui kulub. Peale ekskursiooni loomaaias, sõime lõunat restoranis Rucola. Siin sai Robin teada edasistest plaanidest ja need meeldisid poisile väga.

Lõbus pärastlõuna väljaspool reaalsust

Nagu paljudel teistelgi lastel on ka Robinil suur huvi arvutimängude vastu, eriti meeldivad talle sõja- ja tulistamismängud. Virtuaalreaalsus tundus olevat sobiv vahepala. Saaremaal sellist võimalust pole ja poisi jaoks oli see esmakordne kogemus.

Külastasime perega PROTO avastustehast. Robin sai proovida erinevaid mänge. Kõige enam meeldis talle moodne konveierlint, kus sai kahekesi koos elektrilampi kokku panna. Selle juures oli oluline kiirus ja koostöö. Robin oli selles mängus märkimisväärselt osav ning poiss oli väga hoos. Ta mängis seda nii ema, isa kui ka vabatahtliku Kaisaga ning oleks tahtnud tõenäoliselt mängima jäädagi.

Huvitav kogemus oli ka allmaatunneli uuristamine. Allmaareisideks ehitatud puur koos VR-prillide ja liikuva platvormiga viib sind kohta, kuhu inimese jalg seni ei ole astunud. Robin ja ema tegid selle ära. Nad istusid platvormile ning neile pandi VR-prillid ette. Algas allmaatunneli uuristamine. Istumiskoht hakkas liikuma ja värisema.

Robinile meeldis veel vabalennumasin, mille peal võis linnu kombel lennata.

Viimsi Spa veekeskuse külastus

Robinile meeldivad väga vesi ja ujumine. Äsja sai poisile soetatud ka sukeldumisvarustus. Väike kosutav spaa tundus sedapuhku ideaalne viis, kuidas pikk ja tegus päev õhtusse saata.

Reis Tapale

Soomukid, tankid ja igasugune militaarteema köidab Robinit ka. Nii saigi Robini äge unistuste päeva seiklus lõpu Tapa sõjaväelinnakus.

1. jalaväebrigaad ja Scoutspataljon ootasid Robinit 16. oktoobri hommikul Tapa sõjaväelinnakus, valmis tutvustama Eesti militaarmasinaid ja tegevusi. Scoutspataljoni ülem ja scoutsid tutvustasid Robinile pataljoni soomukit (lahingumasin CV9035EE) ja sillatanki ning meie sõdurid jutustasid oma teenistusest. Ei puudunud ka korralik sõdurilõuna, kasarmute ja elu-oluga tutvumine.

Päeva tipphetk oli kindlasti sõit soomukiga, kus sihturi positsioonile sai asuda Robin. Vaprate saavutuste eest omistati Robinile Scoutspataljoni poolt ka vastav tunnistus.

Rõõmsate ja meeldejäävate emotsioonide saatel oligi aeg võtta ette pikk sõit tagasi kodusaarele.

Täname vabatahtlike poolt südamest kõiki koostööpartnereid, kes olid nõus Robini unistustesse panustama ja meid toetama. Oli väga edukas ja ägedaid elamusi täis päev!

Siirad tänusõnad Dr Sirje Mikkelile Tartu Ülikooli Kliinikumi hematoloogia-onkoloogia kliinikust, kes esitas vahva Robini personaalsesse unistuste päeva programmi.

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee