Kermo ja Timmu unistuste päev

Rahaline toetaja

Karlova Kohvikute päeva toetajad

Toetajad ja koostööpartnerid 

Lennuakadeemia, Paranduskelder, O’Learys Eeden, Väino Pool, Vabatahtlik Reservpäästerühm, Politsei ja Piirivalveamet, Vägi ja Jõud, Anne-Marie Kivioja

Vabatahtlikud

projektijuht Irma Tubli ja Marge Kähr, Maiki Linder, Kertti-Airin

Continue Kermo ja Timmu unistuste päev

Hommikune algus

Kell on 9:30, tavaline tööpäeva hommik. Kes ruttavad tööle, kes naudivad puhkust. See on aga eriline päev, sest on Kermo ja Timmu unistuste päev. Pakime pere musta lõrisevasse autosse ja asume teele. Esimene peatus viib meid Lennuakadeemiasse.

Lennuakadeemias

Poisid on erinevatel suveüritustel ikka piilunud helikoptereid, kuid nendega sõitma pole veel julgetud minna, rääkimata nende juhtimisest. Nüüd aga proovisime seda Lennuakadeemia simulaatoris. Alustasime lennukiga õhkutõusmise ja maandumise harjutustega. Natuke pusimist ja õhku ta tõusiski. Maandumine on juba keerulisem – kõigutab palju ja vahepeal ei julge ema ega vabatahtlikud aknast välja vaadatagi.

Seejärel proovisime helikopteriga sõitmist. See on palju raskem. Helikopterijuht peab olema väga osav, kannatlik ja tegema täpseid liigutusi. Koos kogenud instruktoriga saame siiski tiivad õhku ja katsetame erinevaid manöövreid.

Leiutajate päev Paranduskeldris

Millest veel võiks lapsed unistada? Unistuste päeva kangelased soovivad saada leiutajateks! Paranduskeldris Tartus on olemas erinevad tööriistad ja targad mehed, kes aitavad asju parandada või uueks muuta. Poisid lõid uusi leiutisi, mis teevad tulevikus kõigi elu paremaks. Näiteks masin, mis muudab vanad mutrivõtmed pesulõksudeks, mida emal just vaja on. Või teine leiutis sulatab vanametalli ja toodab purunematut traati. Loodame, et kunagi, kui poisid suureks kasvavad, on ka päriselt sellised masinad olemas.

Lõuna O’Learys Eedenis

Pika leiutamise peale läheb kõht tühjaks ning nii liikusimegi edasi O’Learys Eedenisse keha kinnitama. Enne söömist tuli muidugi mängida bowlingut. Poisid on ka varem vanematega mängimas käinud. Poisid tegid vabatahtlikest parema tulemuse ja preemiaks said uhked burgerid ja suured jäätisekokteilid.

Kohtumine otsingukoeraga

Pärast lõunat vajasime värsket õhku. Järgmine peatus oli seega vahva metsatukk, kus poisid kohtuvad uute sõpradega – Heleni ja otsingukoer Margman Qupidoga. Poisid proovisid ennast metsas peita ja Qupido leidis nad kiiresti üles. Helen ja vabatahtlikud räägivad, mida teha, et mitte metsas ära eksida ja kuidas otsingukoeri treenitakse.

Politseikoera Robiga

Tagasi laagriplatsile jõudes ootavad Kermot ja Timmut uued sõbrad – Kätlin ja koer Robi. Robi on politseikoer ja poisid ei raatsi temaga mängimisest loobuda. Samal ajal tunneb nina mõnusat grill-liha lõhna. Marko, tõeline matka gurmaan, valmistab lõkkel grillitud kana- ja sealiha, köögivilju ja maitsva juustukoogi värskete marjadega. Poisid ja isa kuulavad grillmeistri juhtnööre, et parimad nipid kõrva taha panna.

Aardejaht

Päeva lõpetuseks ootab poisse veel üks üllatus – aardejaht. Vabatahtlikud on matkarajale peitnud väikeseid vihjeid. Poisid lahendavad salakirju ja otsivad vihjeid, kuni jõuavad lõpuks sinise autoni, mis peidab suurt kasti täis õuemänge, maiustusi, limonaadi, pehmeid pleede ja raamatuid.

Poisid pakivad kingitused autosse, jagavad viimased kallid kõigile ja asuvad koduteele. Sära on silmades ja suur soe rõõm südames kõigil. Poiste unistuste päev oli täis rõõmu, seiklusi ja unistuste täitumist!

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee