Steni unistuste päev

Rahaline toetaja

Karlova kohvikutepäeva Unistuste kohviku toetajad

Vabatahtlikud

projektijuht Mari-Liis Männik, Kristiina Kahr, Merle Tensing

Continue Steni unistuste päev

Sten on rahuliku loomuga poiss, kelle unistused on seotud riskantse spordiala ja elude päästmisega. Esmakordsel kohtumisel jäid tema huvialadest kõlama kolm märksõna: ralli, päästeteenistus ja ristsõnad.

Ralliunistus Täitub

Kuigi Sten jälgib alati rallivõistlusi televiisorist, polnud ta kunagi varem raja ääres käinud ega kohtunud ühegi rallisõitjaga. Suur oli rõõm, kui selgus, et 5. juulil toimub Lõuna-Eestis ERC Delfi Rally Estonia, ja veel suurem, kui ralli peakorraldaja Tarmo Hõbe teatas, et Sten on oodatud VIP-aladele ning kohtuma Georg Linnamäega. Just nii meie päev algaski! Sõitsime Stenile koju järgi autoga, millega sõidab Eesti Vabariigi president ja viisime tema ning tema ema ja venna Otepääle Service Parki ralliautode mürina ja autode vahele, kus meid ootas RedGrey meeskond. Georgiga sai jutte räägitud igasuguseid, aga uhkeim hetk oli kindlasti see, kui äkitselt oli Sten Georgi asemel tõelise ralliauto roolis ja talle anti luba see ise käivitada. Silmagi pilgutamata vajutas ta õigeid nuppe ja nautis mootori mürinat täiel rinnal. Rally Estonia särkide (mida Sten lubas edaspidi ka magades kanda), jopede ja mütsidega üle küllatud perekond liikus nüüd edasi Tartu suunas, sest käes oli lõunaaeg.

Lõuna Tartus ja Päästekomando Külastus

Rally Estonia särkide, jopede ja mütsidega varustatud pere suundus edasi Tartu poole, kus neid ootas lõunasöök VNLD Burgeris, pärast sööki haarati kaasa ka smuutid Blender smuutibaarist, et jätkata päeva täis unistuste täitumist.

Annelinna Päästekomandos ootasid Steni aga tõelised päästjad, kes näitasid talle vinget tehnikat ja autosid. Sten sai tuletõrjevoolikust vett lasta ja uudistas uhiuut tõstukit, mis oli päästekomandosse saabunud alles sel aastal.

Üllatuspidu ja Kingitused

Sten ei teadnud, et päeva sisse mahub talle ka üllatuspidu, sest meil oli palju, mida tähistada. Põhikooli lõpetamine, peagi saabuv sünnipäev ja unistuste päev… Sel peol oli kogu tähelepanu Stenil ja kohvikust Werner just temale spetsiaalselt valmistatud imeheal šokolaaditordil, sest just see on poisi lemmikkook. Õigel üllatuspeol on ka kingitused ja suur oli Steni ning väikevend Tauri imestus, kui selgus, et Sten oli saanud kingituseks KohviSemude poolt saadetud blenderi, mida ta nii kaua oli soovinud ja kilked kestsid edasi, kui selgus, et Nuti Grupp on kingituseks saatnud nii Nuti Ristsõnade kui ka Hea Teo Ristsõnade aastatellimuse. Sten peab palju aega veetma kodu- või haiglaseinte vahel ja pole paremat ajaviidet, kui ristsõnade lahendamine. Kingitused vaadatud, kook söödud istusime taas autosse, sest päev polnud kaugeltki läbi.

Rally Estonia Avashow ja Ralli Elamus

Pärast pidu liikus seltskond Rally Estonia avashowle Tartu Raekoja platsil, kus nad tundsid end tõeliste VIP-idena. Stefani ja Liis Lemsalu etteasteid vaadati esireast, ning Sten oli tänu turvameeskonnale esimene, kes lavale autogramme küsima pääses. Seal koguti kokku autogrammid, sealhulgas Ott Tänakult ja Martin Järveojalt, kes on Stenile suured eeskujud. Eriliseks hetkeks kujunes, kui Ott ja Sten lõid nukid kokku ja vaatasid teineteisele sügavalt silma.

Õhtul oodati Steni juba ralli raja ääres, kus ta sai lõpuks ise ralliautode möödumisel kogeda ehtsat rallitolmu. Sten ei pidanud rallit enam televiisorist vaatama, vaid sai oma lemmikutele raja ääres kaasa elada.

Päeva Lõpp ja Unistuste Täitumine

Pikk ja sündmusterohke päev lõppes hilisõhtul, kui Sten jõudis tagasi koju, väsinud, kuid tohutult õnnelik. See päev jääb alatiseks meelde kui päev, mil unistused said teoks – päev, mis tõi kaasa rõõmu ja uskumatuid hetki. Meile meeldib mõelda, et Stenil on oma osa selles, et Georg Linnamäe ja James Morgan sel aastal ERC Delfi Rally Estonia võitsid. Tarmo Hõbe sõnad pärast rallit: “Stenil oli unikaalne võimalus käivitada tulevase võitja auto. Kes teab, võib-olla tõi just see neile õnne ja andis viimase vajaliku tõuke,” jäävad kõlama kui tõestus sellest, et head teod tulevad alati tagasi. Sten oli juba varem tõeline rallifänn, ja tema noorem vend lubas, et nüüd ei jäta ka tema ühtegi ralli ülekannet vahele, istudes alati Steni kõrval diivanil ja elades kaasa kõigile lemmikutele.

Pilt koos Ott Tänakuga: Greg Roslon Photography

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee