Raini unistuste päev

Rahaline toetaja

Nõmme jõuluturg

Toetajad ja koostööpartnerid 

Peeter Oja, Filmimuuseum, Tv3, Janar Toomesso, Kalevi Jahtklubi resto

Vabatahtlikud

projektijuht Maris Kuum, Teele Kants, Maris Paiste, Margarita Ingel

Continue Raini unistuste päev

Unistuste sõit Ferrariga

Meie vabatahtlikud tervitasid Raini tema kodus ja viisid ta unistuste päeva rännakule.
Päev algas eriti põnevalt – meie koostööpartner Janar viis Raini sõitma Ferrariga. Arutati Ferrari hobujõu, tuuletakistuse, sõiduomaduste ja hinna üle, taustaks nurrumas võimas mootor. Rain ei ole kunagi sellise autoga sõitnud ning lisaks vingele sõidukogemusele sai ta hulgaliseslt teadmisi kiire ja uhke masina kohta.

Kohtumine Peeter Ojaga

Raini lemmik on tegelaskuju nimega Alev Ström. Seega korraldasime kohtumise teda kehastanud Peeter Ojaga Filmimuuseumis. Peeter Oja kinkis poisile kohtumisel kaks suurt pakki karukujulisi krõpse, mille meeldimist Rain oli meile muu jutu käigus esmakohtumisel maininud ja mida oli saada vaid Saksamaalt. See jäi Rainile suureks mõistatuseks – kust ometi Peeter Oja need sai ja kuidas ta sellest teadis? Ka Rain ei tulnud tühjade kätega, vaid kinkis Peetrile enda tehtud Lihavõttesaare Moai kuju. Peeter tundis selle kohe ära, kuna oli seal reisinud. Rain oli väga jahmunud Peetri pikkusest – ta oli ette kujutanud, et Peeter on palju lühem. Selle väljaütlemisega kadus esialgne kohmetus ja lahedas meeleolus suundusime muuseumisse.

Rainil oli palju küsimusi ette valmistatud ja jutt sujus. Peeter rääkis, kuidas paremini monoloogi meelde jätta või õppida pähe luuletust. Rain soovis kuulda ka Alev Strömi häält, ja üllatuslikult selgus, et Peeter Oja ei oskagi rootsi keelt – see ongi hea näitleja omadus, kui ta suudab nii osavalt vaatajad ära petta. Kiire töösuvi kutsus aga Peetri edasi tõttama ja meil oli aeg võtta väike eine.

Lõuna Kalevi jahtklubis

Kalevi Jahtklubi restoranis ootasid meid naerusuised teenindajad ja mitmekülgne menüü. Rain testis käsitöö kirsilimonaadi ja jääteed. Eelroaks söödud krevetid ja pearoaks valitud burger täitsid kõhu nii hästi, et toorjuustukook tuli kaasa pakkida. Rainile meeldis väga kiire ja sõbralik teenindus ning maitsvad toidud. Lõunalauas proovis ta aimata, milline üllatus meil veel varuks on, kuid loobus, kui mõistis, et siis ei oleks üllatus enam üllatus.

Raini unistuste päev jätkus – sõitsime mööda Tallinna Lauluväljakust, kus toimus lastekaitsepäeva suur möll erinevate atraktsioonidega. Rain elavnes ja arvas, et võiks ühe sõidu teha küll. Kuna me ei leidnud kiiresti parkimiskohta ja järgmise üllatuse kellaaeg lähenes, jätsime selle päeva lõppu kirsiks tordil.

Tv3 telgitagused

TV3 majas tervitas meid alati rõõmsameelne Annely Adermann. Rain oli heas mõttes šokis, mõeldes, et satub tõesti telekasse. Tegelikult sattusime aga TV3 tele-võlumaailma telgitagustesse. Rain sai proovida TV3 uudistestuudio tooli ja prožektorite valguses uudisteankruga pilti teha. Kiikasime ka Masterchefi kööki ja külmkappi. Annely katkematu infovoog tutvustas Kolmeka stuudiot, valimisstuudiot, teisi nurki ja nurgataguseid, Star Fm-i tööruume, monteerijaid, režiipulti jm, kuni Rain lõpuks väsima hakkas. Kingituseks sai Rain kotitäie TV3 sümboolikaga esemeid.

Koduteele pidi muidugi jääma lauluväljak oma ahvatlevate atraktsioonidega, kuid parasjagu sadas vihma. Saatsime universumisse palve kraanid kinni keerata ja selleks ajaks, kui kohale jõudsime, oligi vihm järele jäänud, parkimiskoht oli sobivalt vabanenud ning polnud ühtegi põhjust, miks Rain poleks võinud teha üht ekstreemset sõitu. Vapper Margarita läks samuti kaasa, ja kui nad atraktsioonilt maha tulid, oli Rain ilmselgelt elevil ja õnnelik, et sai esimest korda elus midagi sellist kogeda. Üle kere värisedes ütles ta, et ei tea, kas elus veel midagi nii põnevat ette tuleb, ja et tal pole kunagi nii huvitav olnud.

Koduteel mainis Rain, et tal on hea meel, et ta ei pea niisama õhtul voodis lebama, vaid võib mõelda tänasele päevale ja kõigele, mis temaga juhtus. Rain võttis päeva kokku kuldsete sõnadega: “Nüüd ma tean, miks see on unistuste päev – sest sellised asjad juhtuvad vaid unenägudes.”
Väsinud ja õnnelik Rain jõudis koju. Kallistasime hüvastijätuks ja kui uks meie selja taga kinni läks, kostus veel Raini hääl: “Issand…” – muljeid jagus terveks õhtuks.

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee