Vabatahtlik töö on tänapäeva kiire elutempo juures tõeline kingitus. Meie ühiskond ja riik on nii tugevad, kui tugevad on inimesed, kes panustavad oma aega, oskusi ja energiat teistesse. Eriti tänapäeval, kui tundub, et kellelgi pole piisavalt aega, on hämmastav ja tänuväärne näha, kui palju inimesi on valmis oma südamega panustama. Vabatahtlikkus pole mitte ainult kingitus abivajajatele, vaid ka panus ühiskonna sidususse ja tugevusse. Veelgi erilisem on see, et paljude vabatahtlike pered toetavad neid sellel teekonnal, olles osa sellest headuse liikumisest.

Südamlik kohtumine vabatahtlike ja nende peredega

Septembrikuu teisel pühapäeval kogunesime koos teiste armsate unistuste haldjate ja meie peredega Saku vallas Rehe küünis, et veeta ühiselt meeldejääv suvepäev. See sündmus oli justkui traditsiooniks saanud suvepidu meie sihtrühma lastele, kuid seekord pühendatud meie tublidele vabatahtlikele, kes pühendavad igapäevaselt oma aega ja energiat heategevusse, hoolimata pere ja muude toimetuste koormast. Kõik said kaasa võtta ka oma pered, et lapsed ja kaaslased saaksid osa meie suurepärasest tiimitundest ning jagada koostegemise rõõmu.

Jäätiserõõm ja piraadi tervitus

Alustasime keskpäeval ja suviselt päikeseline ilm oli nagu tellitud. Kõik said nautida Gelatopeo pakutud maailma parimat masinajäätist – mustika koorejäätis ja sõltuvust tekitav küpsisemaitseline jäätis olid tõeliseks hitiks! Peo alguseks olime juba mitmeid jäätiseid nautinud ja keegi ei seadnud endale piire, sest kes siis ikka neljale jäätisele suudaks vastu panna? Jäätist sai söödud juba enne, kui pidu ametlikult pihta hakkas.

Peagi astus lavale meie päevajuht – piraat, kes tervitas kõiki ja edastas fondi tegevjuhi tervitussõnad. Oli vahva näha kõiki vabatahtlikke koos peredega, sest igapäevaselt pole meil sageli võimalust üheskoos aega veeta.

Lõbusad töötoad ja meisterdamised

Kohal oli ka meile varsemast tuttav Kevin, kes omaala professionaalina juhendas graffiti töötuba. Kõik soovijad said endale teha värvilise poekoti või uhke t-särgi. Värvivalik oli rikkalik ja igaüks leidis just endale sobiva tooni. Meie suur sõber Vaprusehelmed pakkus kõigile võimalust voolida uusi helmeid – eriti innukad olid väiksemad osalejad, kes meisterdasid südamega ja ei märganud, et aeg lausa lendas.

Loomulikult ei puudunud ka sädelevate tätoveeringute tegemine, mis on iga suvepeo hitt. Igaüks võis ise proovida endale tätoveeringut teha – see pakkus palju elevust. 

Lisaks meisterdati voolimismassist figuure, mida kaeti sädeleva glitteriga või ägedate kleepsudega. Valminud looming võeti hiljem uhkelt koju kaasa.

Imelised esinejad ja üllatused igal täistunnil

Igal täistunnil ootas meid uus üllatus. Esimese üllatusena astus lavale mustkunstnik Richard, kes pani publiku ahhetama oma osavusega. Uskumatud trikid – nagu kaart õhupalli sees või ühe palli muutumine neljaks – jätsid kõigile palju mõtlemisainet.

Järgmise täistunni külalised olid politseikoerad. Meile juba varasemast tuttav politseikoer Maik ja tema koerajuht Risto näitasid oma oskusi. Maik näitas, kui kiire ja osav otsimiskoer ta on, ning võlus publikut ka oma trikkidega. Tutvusime ka teise politseikoeraga, kes peagi pensionile läheb, kuid kelle energiast ei oleks osanud tema vanust aimata. Küsimused politseikoerte töö kohta tõid esile, kui oluline on igapäevane treening ja harjutamine.

Päeva lõpetas imelise hääle ja suure südamega Eleryn, kes esitas oma akustilise kava, saates meid muusika saatel unistuste maailma. Tema esimesed laulusõnad „Luba, las ma muudan suunda, vastassuunas..“ tõi kõigil laulusõnad huultele ja pani tantsima nii väiksed kui suured. Eleryni kitarrisaatjana astus lavale Siim Hendrik Saar, helitehnika eest kandis hoolt meie hea sõber Andreas Poolen.

Päeva jooksul ei puudunud ka mõnus kõhutäis, mida pakkus Catering Market. Kohvi eest hoolitses RE/MAX Estonia, ning kõik suvepäeva imelised hetked jäädvustas meie armas fotograaf Mairit Meite.

Sellest päevast sai kindlasti alguse uus traditsioon – võimalus vabatahtlike peredel tihedamini kokku saada, nautida hetki ja tunda, et nad on osa meie suurest fondipere kogukonnast.

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee