Reiliga kohtudes oli koheselt selge, et tema unistuste päevast ei saa puududa muusika, tants ja hea toit! Seega asusime tegutsema!
Reili on suur kaunite kunstide huviline ning külastab tihti perega Estonia teatrit ja naudib sealseid etendusi. Juba nädal pärast Reiliga kohtumist avanes meil võimalus imetleda Suveöö Balletigala andekate tantsijate etendust.
See oli justkui soojendus Reili õigeks unistuste päevaks, mis pidi toimuma oktoobris!
Estonia telgitagused ja üllatuslik etteaste
Reili unistuste päev saigi alguse Estonia teatris, kus ooperi turundusjuht Rein Mikk isiklikult perele ooperimaja tuuri tegi. Tuuri käigus õnnestus piiluda kohtadesse, kuhu publik eales ei pääse – nähti nii balletitrupi treeningut, näitlejate garderoobe ning kauneid kostüüme.
Rein andis suurepärase ülevaate ooperimaja elust ja olust. Tuuri raames sai Reili kohtuda ka Pipi osatäitjaga, kellele grimmiruumis identne Pipi välimus anti. Pipi peaproovi raames oli perel eksklusiivne võimalus näha etendust nii lava tagant kui ka saalist – vahe oli vaid selles, et terve saal oli vaid pere päralt, mis tekitas väga erilise tunde. Reinul oli Reilile ka üllatuskingitus – piletid juba novembrikuisele Pähklipureja etendusele!
Pärast etendust ootas Reilit ääretult armas inimene – tema rahvatantsu õpetaja Anli. Anli tõi endaga kaasa terve rahvatantsutrupi ning üheskoos pere ning trupiga tantsiti läbi ka Reili lemmikud rahvatantsupalad. Glamuurses Estonia valges saalis, olles osa rahvatantsu trupist ja üheskoos keerelda – see on miski, mida veel kaua meenutada. Tore oli ka see, et trupis oli Reili mitmeid sõpru ja tuttavaid, kellega koos pärast tantsu sai jutustada ja nautida mõnusaid Catering Marketi toodud snäkke.
Barbarea ja kokkamine
Reili üheks meelistegevuseks on oma lähedastele kokkamine ja köögis uute asjade katsetamine. Seega seadsime sammud Koplisse Barbarea restorani, mis hommikupoolikuti tegutseb Karjase saia nime alt. Restoranis võeti perekond väga soojalt vastu. Reili sai katsetada oma oskusi pagaritöökojas, kus näidati talle, kuidas imemaitsvate sarvesaia taigent lõigata ja seejärel rullida. Reili sai kõike täitsa ise kaasa teha ja tunda end kui pagar. Veel näidati ja räägiti, kuidas ka lehttaigna tegemine suure lamineerimismasinaga käib. Edasi liikusime pitsaosakonda, kus Reili noppis koos emaga basiilikut pitsa peale ja hiljem sai pitsa peale juustu ja enda maitse järgi basiilikut panna. Lisaks pitsale toodi lauda veel snäkke ja laud löödi ilusti looka, Reili nautis tõesti mõnusat õhkkonda.