Uku unistuste päev

Toetajad ja koostööpartnerid

EXCELLENT, Rally Estonia, Teaduskeskus AHHAA, Hotell Tartu, Toyota Gazoo Racing, Ott Tänak, Daniel Levi

Vabatahtlikud

projektijuht Mari Rauna, Klelia Peterson, Eigo Tambik

Continue Uku unistuste päev

Uku unistuste päev koos rallikuulsustega

Kaheksa-aastane Uku Saaremaalt on suur spordisõber, kelle unistusedki on seotud spordiga, täpsemalt kiirete autode ja ralliga.

Uku ja tema pere seiklused algasid reedel, 13. juuli õhtul, kui vabatahtlik Mari nad Kuivastusse praamile saatis. Kuna kogu seiklus oli jäetud perele üllatuseks, siis üritasid lapsed iga hinna eest ära arvata, mida nädalavahetus toob. Meie Mari jäi salapäraseks, vihjates vaid, et unistuste päev on seotud autodega. Ta andis poistele kaasa kolm Eesti lippu ja mainis, et neid võib perel vaja minna.

Virtsu sadamas ootas Ukut, tema venda ja ema vabatahtlik Eigo, kes võttis saarlased rõõmsalt vastu, et jätkata seiklust sealt, kus see pooleli jäi. Koos suunduti kosutavale puhkusele Lõuna-Eestisse Pühajärve hotelli. Viienda korruse sviidist avanes imeline vaade kogu järvele.

Kuna päev oli suviselt kuum, tahtsid poisid kohe järve ujuma minna, ja seal suplesid nad hiliste õhtutundideni.

Võimalus näha tiimi köögipoolt

Järgmine hommik algas varakult, sest ees ootas pikk ja üllatusi täis päev Lõuna-Eesti rallil. Rallipäeval oli mitmeid rallikuulsusi ja rahvas sai nende bokside vahel jalutada. Teiste seas osales seal meie säravaim rallitäht Ott Tänak, kes on samuti saarlane.

Ott Tänaku ja tema kaardilugeja Martin Järveoja Toyota boksis toimuvat õnnestus Ukul näha lausa seestpoolt. Parajasti valmistuti Oti ja Martini katselt saabumiseks – mehaanikud olid juba ootevalmis ja tööriistakohvridki valmis pandud. Tiimijuht tutvustas seni tiimi köögipoolt, näitas nende tehnobussi ja veel palju põnevat. Tiimi suhtekorraldaja kinkis poistele ägedad lipud, kleepsud ja plakatid.

Oti ja Martini saabudes näis suisa uskumatuna, kuidas kogu meeskond teadis, mis on nende ülesanne loetud puhkeminutite jooksul. Seni kuni mehaanikud autoga tegelesid, leidsid Ott ja Martin aega Uku ja ta vennaga vestlemiseks ning ühiseks pildistamiseks. Poistel õnnestus isegi korra Oti ja Martini autos juhiistmel istuda ja kogeda, kui mugav ja uhke on ralliauto seestpoolt. See oli üliäge ja jääb meelde kogu eluks!

Kui Ott ja Martin järjekordsele kiiruskatsele läksid, oli meilgi aeg edasi liikuda.

Nägemata ei jäänud ka linnaralli

Päeva jooksul nägime kahte kiiruskatset ning loomulikult ka Oti ja Martini auto möödatuhisemist. Poisid pildistasid ja filmisid õhinal. Ühe publikurohke kiiruskatse ajal toimus ka Daniel Levi kontsert. Poisid jälgisid seda lausa lava kõrvalt ja puhusid hiljem Danieliga mõnusalt juttu ning tegid pilte.

Pere seiklused sellega veel ei lõppenud. Sõime pitsat, mis on Uku lemmiktoit, ja jahutasime end järvevees. Seejärel suundusime Tartusse, kus perel avanes võimalus ka põnevat linnakatset jälgida. Saime osa startidest, kiirendustest, pidurdustest ja nägime seda kõike väga lähedalt. Peale sõiduautode olid seal ka veoautod.

Kokku seiklesime sel päeval ei rohkem ega vähem kui 12 tundi! Öö veetsime Tartu hotellis.

Lustirohke päev AHHAA keskuses

Pühapäeva hommikul lasime perel pisut pikema uinaku teha ja alustasime päeva hiljem. Taas ootas meid põnev üllatus – seekord AHHAA teaduskeskus! Uku polnud seal kunagi varem käinud, tema vend Kaur oli aga rõõmus, et sai eelmisel korral poolelijäänut edasi uurida. Aeg lendas ja sai seegi kord otsa enne, kui laste huvi sealse vastu. Uku teatas, et ta võiks sinna keskusesse lausa elama jääda, sest seal on nii põnev!

Teaduskeskuse külastuse järel sõime pitsat ja asusime pikale teekonnale – tagasi Saaremaale. Tagasiteel sai pere taas kokku vabatahtliku Mariga, kes pere koju sõidutas. Poisid jutustasid õhinal, mida kõike nad selle kahe päeva jooksul nägid ja kogesid, ning näitasid rallilt saadud meeneid. Poisid arvasid, et oli ikka vedamine, et midagi sellist kaasa õnnestus teha!

Unistuste nädalavahetus pakkus perele kustumatu elamuse. Tagatipuks uuris Uku, millal on tema järgmine unistuste päev.

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee