Diana unistuste päev

Toetajad ja koostööpartnerid

Unistuste nukk “Kaisu”, Laura Strandberg Photography, Viking Line, Priit Pius, Märt Pius, Getter Jaani, Aasta Auto Pluss, Tallinn University of Technology, Super Skypark, Future Live, Restoran Fibo, Apollo Kauplused OÜ

Vabatahtlikud

projektijuht Kertti-Airin Pärli, Maiki Linder, Kadri Kristelle Karu, Käroliis Lutsar, Carolin Kuuskmäe

Continue Diana unistuste päev

Diana unistuste päev pealinnas

Diana unistuste päev toimus 18. juunil. Unistuste väljaselgitamise käigus saime teada tüdruku päris mitmetest hobidest ‒ tantsimine, lilled, laulmine, käsitöö, robootika, öökullid. Suureks iidoliks Dianale on Getter Jaani, kuid temaga kohtumist me loota ei julgenud, sest Getter sai alles emaks. Tüdruku südame on vallutanud ka vennad Piusid.

Pereliikmed olid juba varahommikul üleval, ootusärevil ja rõõmsad. Kaasa oli neil pakitud maasikatega korv ja Diana valmistatud kingitused. Päevakangelane paigutati Aasta Auto Plussist saadud auto esiistmele ja teekond sihtpunkti möödus meeleolukalt. Selgus, et Diana külastas pealinna viimati 5-aastasena ning ta vanemad lausa mitukümmend aastat tagasi.

Kohtumine Getter Jaaniga

Esimesena suundusime TalTechi spordihoonesse, kus ees ootas tantsutrenn, juhendajaks  kaks tantsutüdrukut. Kui kolmas tantsutüdruk, Getter Jaani, välja ilmus, ei tundnud Diana kohe oma iidolit äragi, kuid järgmisel hetkel olid käed suurest üllatusest suu ees ning silmad valgusid vett täis. Sellele järgnes pikk kallistamine, mis liigutas ka kõiki ümberolijaid.  Diana õppis tantsutüdrukutelt Getteri laulu saatel tantsusamme, millega ta suurepäraselt hakkama sai. See oli omaette elamus ka neiu vanematele, kes polnud tütart tantsimas näinud. Pärast tantsimist ja fotosessioone sai Diana öökulliga joogipudeli, kuhu nii Getter kui ka tantsutüdrukud oma autogrammid peale kirjutasid. Getterile andis Diana kingituseks enda tehtud pildi ning jagas kõigile enda meisterdatud käepaelu.

Interaktiivsed mängud T1 kaubanduskeskuses

Järgmise sihtpunktina läksime T1 kaubanduskeskusesse, kus kehakinnitust pakkus imelise interjööriga restoran Fibo. Seiklus jätkus näitusel FutureLive, kus sai interaktiivselt joonistada, tantsida, kiikuda ja muud põnevat teha.

Rabelemisest väsinuna, kuid õnnelikuna suundusime Gustav Cafe’sse, kuid poolel teel sinna möödusime Skyparkist ning tegime väikse tiiru vaaterattal, nautides Tallinna siluetti.

Jäätisepaus vendade Piusidega

Kohvipausil liitusid meiega vennad Piusid, kes saabusid Laulupeo jäätistega, mida üheskoos nautisime. Kohmetunud Diana kogus end natuke ning seejärel juba jagati diabeedi kogemusi, veresuhkru ja insuliini aparatuuriga seotud uudiseid, mõtteid ja mälestusi lapse- ja koolipõlvest, elust kaksikutena, huvidest jms. Juttu tuli ka Diana suurest öökullide armastusest ning nagu tellitult oli Märdil pusa all öökulliga T-särk. Vennad Piusid kinkisid Dianale lauamängu “Eia jõulud Tondikakul” ning pärast fotosessiooni läksid meie teed lahku.

Põnev robootikamaailm

Ees ootas Taltech Mectory robootika töötuba, kus Diana sai eratunni robotite programmeerimisest. Fanaatikust humoorika juhendaja käe all sai tüdruk kõike arvutis kaasa teha ning roboti enda programmeeritud käskudele vastavalt liikuma panna. Dianal ja tema vanematel oli väga põnev. Fotograaf Laura kinkis enne lahkumist neiule neli T-särki, kuna teda liigutasid Diana siirus, asjalikkus, mitmekülgsus ja vaprus.

Ootamatud muudatused

Ja siis toimus plaanimuudatus, Priit Pius tegi ettepaneku minna vaatama Linnateatri vabaõhuetendust ,,Vürst Gabriel ehk Pirita kloostri viimased päevad”. See tähendas muidugi, et päev venib plaanitust kõvasti pikemaks ning Diana peaks loobuma batuudil hüppamisest. Pikemalt mõtlemata oli tüdruk valmis vahetama batuudikeskuse külastuse teadmata elamuse vastu. Elamuse olemusest saadi aimu alles Linnateatri lavaaugus.

Ees ootab laevareis Soome

Enne etendust üllatasime Dianat Viking Line`i kinkekaardiga Soome tervele perele koos söökide ja kajutiga. Diana, pisarad silmas ja sõnatu, tuli kohe kallistama. Selgus, et perel puudus laevasõidu kogemus. Diana oli nii tummaks löödud, et keeldus ümbrikust kinkekaarti välja võtmast ja lugemast, ning lubas seda alles rahulikult kodus teha.

Priit Pius ootas Linnateatri juures, et enne kostüümivahetust Diana isiklikult vastu võtta,  tutvustada olusid ja ruume. Kingituseks ulatas Priit Dianale samasuguse öökullidega T-särgi, nagu olid kaksikutel endil ning mille ta palus oma sõbral spetsiaalselt Diana jaoks vahepeal valmistada.

Väike kehakinnitus teatri puhvetis ning etendus võiski alata. Vaheajal jalutasime vanalinnas. Diana vanemate jaoks oli see elu esimene teatrikülastus ning kahtlemata viimase 20 aasta vahvaim päev.

Päikeseloojangu fotosessioon vanalinnas

Enne kojusõitu sai tehtud päikeseloojangu fotosessioon vanalinna tornide taustal. Siis veel väike söögipaus Circle K-s. Neiu oli juba väsinud, kuid ei raatsinud magada, sest on ju kahju lasta sellisel päeval lõppeda. Terve tagasitee oli nalja ja naeru etendusel kõlanud repliikide teemal, muljeid päevast ja üllatusi-tänulikkust Dianalt ja vanematelt vaheldumisi. Absoluutne päeva täht oli muidugi Getter, kuid kõik muu oli ka väga super.

Unistada tasub suurelt

Koduukse ees kell pool kaks öösel tuli vastu võtta veel üks üllatuskingitus. Siirad ja soojad kallistused Dianalt ja Diana emalt-isalt ning nende tänulikkusest ja rõõmust veekalkvel silmad  tõestasid, et see päev ületas Diana ja tema pere kõige julgemadki ootused.

Kokkuvõtteks tõdes pere ‒ unistada tasub, sest need võivadki täituda ja kõik on võimalik, isegi reisimine, kui seda vaid soovida ning planeerida. Järgmisel hommikul teatas Diana, et magas nagu nott (isegi täiskuu ei seganud, mis tavaliselt põhjustab unetuid öid) ning saatis pildid, millel kannab uut öökulliga T-särki ja muidugi on fotodel ka kingituseks saadud öökull. Nii suurt öökulli tema kollektsioonis veel ei olnudki. Dianal ja tema perel jätkub nüüd mälestusi ja muljetamist suurte õdede ja vennaga ning sõpradega pikemaks ajaks, kuid samas ootavad nad suure põnevusega laevareisi Soome.

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee