Johannese unistuste päev

Toetajad ja koostööpartnerid

Lions Club Tähtvere (rahaline toetaja), Tartu Ülikooli Lastekliinik ja Dr Tiina Lind, Ihaste Ratsakeskus, SKA PARK TARTU

Toetajad ja koostööpartnerid

Lange Motokeskus, Lennuakadeemia, Restoran Wabrik, Hobifotograaf Liisa Asso, Ehitusaudit OÜ, 5Miinust, NUBLU, OÜ Rentmax

Vabatahtlikud

projektijuht Marge Kähr, Irma Tubli, keeletoimetaja Elge Lind

Continue Johannese unistuste päev

Oli päris raju unistuste päev

Johannes on poiss, kel rõõmus meel, huvi matemaatika vastu ning tulevikuks juba piloodi amet välja valitud.

Unistuste autoga ratsakeskusesse

Sel tähtsal suvepäeva hommikul pidi Johannes emaga Tartusse tädile külla minema (nii oli ema eelmisel õhtul poisile rääkinud), aga ootamatult peatusid nende koduõuel hoopis väike must auto ja suur Rentmax OÜ rendibuss. Kuna Johannesele meeldivad kiired autod, lõi sportlik Jaguar poisi silmad kohe särama. Ja kui sai selgeks, et nüüdsama algas tema unistuste päev, teatas noormees rõõmsalt, et jõuab oma tädile ka mõnel teisel päeval külla minna.

Johannes on varem käinud hobuteraapias, kus talle väga meeldis, aga kahjuks pole erinevatel põhjustel seda ammu teha saanud. Seega sõidutasime poisi Ihaste Ratsakeskusesse, kus Johannest ootas imeline treener Kelly,  kes tutvustas meile maailma kõige targemat hobust -Arlekiini. Arlekiin sai Johannese jutust väga hästi aru ja nende koostöö sujus suurepäraselt. Lahkudes arutasime, kui keeruline oleks hobust pidada ja kas naabrid oleksid nõus teda oma heinamaale lubama.

Kiiruse tähe all edasi

Soojendus tehtud, oli aeg tõsisemaks trenniks. Nerfimängutuba SKA park Tartus on koht, mis ei jäta ühtegi poissi külmaks, seal peetud erinevad lahingud tõid sära silmi meile kõigile ja elevust jagus mitmeks tunniks.

Vahepeal natuke keha kinnitanud, liikusime edasi, sest järgmised unistused aina ootasid täitmist.

Johannes on väga terane poiss ja autojuhil oli päris keeruline tema nutikate küsimustega toime tulla ilma eesseisvaid üllatusi reetmata. Juba paar kilomeetrit enne Lange Motokeskust hõiskas poiss, et ta teab, kuhu on minek. Vahele jäime, aga rõõmu ei rikkunud see karvavõrdki. Alustuseks sai Johannes sõita kardiga, mille juhtimiseks piisab kätest. Kui ise enam ei jaksanud, siis läksime õue suuremale ringrajale ja Lange Motokeskuse instruktor tegi Johannesega kiiremad tiirud. Eriti tõstis tuju õest mööda kihutamine!

Kui rallielamus käes, oli aeg vaadata tulevikku. Eesti Lennuakadeemias sai selgeks, et autopiloot on küll vajalik töövahend, aga päris piloodiga siiski võistelda ei suuda. Kui instruktoriga koos sai simulaatoris sujuvat sõitu harjutada, siis ema ja õega sai proovida seda, kuidas ikka üldse sõita ei tohiks. Simulaatoris pakkusid äkilised maandumised siiski rohkelt nalja. Lennuakadeemia kinkis Johannesele oma logoga pusa, mille Johannes lubas selga panna sel päeval, kui läheb sisseastumiskatseid tegema.

Paus restoranis

Pikk päev nõudis puhkepausi ja kehakinnitust. Keerasime autoninad Elva poole, kus restoranis Wabrik ootasid meid imemaitsvad road. Johannese uueks lemmikuks sai grillitud mais,  mis oli tõesti maagiliselt hea. Restoranis oli meil perele üle anda veel üks suur kingitus. Nimelt otsustas Ehitusaudit OÜ täita poisi suure unistuse kruiisida perega Rootsi.

Juba esimesel kohtumisel jäi silma, kui väga Johannes oma ema ja õde hindab. Poisi lemmikmeelelahutus on õega lauamängude mängimine ja poisi öeldud lause, kuidas tal on ikka väga perega vedanud, ei jätnud mingit kahtlust, et tegemist on kokkuhoidva seltskonnaga. Oleme kindlad, et neid ootab ees imeline reis!

Restoranis käimist jäi meenutama perenaise kingitud hundinahast käevõru,  mis Johnesse arvates on mehele väga sobiv ehe.

Lemmikbändi saatel rokkimas

Päev oli juba peaaegu õhtusse veerenud, meil aga oli täita veel üks unistus. Just sel päeval esines Tartus Johannese lemmikbänd 5Miinust koos Nubluga. Johannese sõber Marko Pokk aitas organiseerida kohtumise bändiliikmetega. Johannes sai oma rallitoolile väärtuslikud autogrammid, sai bändiliikmetega päevamuljeid jagada ja isegi ühe autogrammi anda! Kui poistel oli aeg lavale minna, läksime meie lava ette rokkima. Ägedamat tantsupaari, kui Johannes oma õe Saskiaga, sel peol kindlasti polnud!

Kui siis lõpuks ōhtupimeduses kodu poole vurasime, jätkus vapral poisil jaksu terve tee muljeid jagada ja läbi linna kenasti koduukseni juhatada. Parimat kaardilugejat on raske soovida!

„See oli kindlasti mu parim päev,“ ütles Johannes ja lubas, et kui piloodipaberid käes, viib meid kindlasti reisile! Kui see poiss juba midagi lubab, siis pole mingit põhjust kahelda.

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee