Catreeni unistuste päev

Vabatahtlikud

projektijuht Helen Nurmsoo, Evelin Tatter, Evert Eero

Continue Catreeni unistuste päev

Aardejaht kuulsustega, sushitegu ja fotoalbumi meisterdamine

Kui Catreen oli 1,8aastane diagnoositi tal juveniilne idiopaatiline artriit ehk lapseea krooniline liigesepõletik.  Ravi annab üldiselt väga häid tulemusi, kuid tänaseks 8aastase Catreeni jalad on siiski nõrgemad kui terve lapse jalad. Kui tal on suurem koormus (jookseb või hüppab), hakkavad tal põlved ja hüppeliigesed valutama.  Laps, kes on peaaegu kogu elu saanud iga päev süste ja kibedat rohtu, on ühe väikese lõbusa vahepausi küll kuhjaga ära teeninud ning Minu Unistuste Päeva vabatahtlikud andsid endast parima, et tüdruku perele tore ja meeleolukas päev organiseerida.

Kui Catreeni suur päev kätte jõudis, säras taevas ilus päike. Mis toimuma hakkab, oli aga Catreenile üllatuseks. Vabatahtlikud olid perega varem kohtunud ja välja selgitanud, mida Catreenile just temale pühendatud erilisel päeval teha meeldiks,  aga neiu enda ees jäeti kogu päeva tegevuskava viimase hetkeni saladuseks. Eks ikka selleks, et põnevus säiliks ja mõnus ootusärevus säriseks sees pikemalt.

Aardejaht loodusmuuseumis koos üllatuskülalistega

Esimeseks tegevuseks oli põnev aardejaht Eesti Loodusmuuseumis. Üllatus oli aga suur, kui Catreen avastas kohale jõudes, et ta ei osale aardejahil mitte ainult koos ema ja isaga. Kohale tulid ka tüdruku lemmikseriaali “Padjaklubi” näitlejad Kristel Aaslaid ja Kertu Moppel ehk Miša ja Kristina. Kerge ärevus tundmatu päeva ees oli Catreeni seest kui peoga pühitud.

Mängujuht Alina tutvustas esialgu meile Loodusmuuseumi erinevaid saale, kus muuhulgas võis näha paljusid metsloomi, kuulata suvist sääsepininat ning tutvuda soo elustikuga. Seejärel jagati võistlejad kahte tiimi ning ristsõna lahendamine vihjete järgi võiski alata, et leida üles magus aare. Kerge võistlusmoment tekkis lihtsasti, sest Catreen võistles koos “Padjaklubi” näitlejatega seekord oma ema ja isa vastu, mis loomulikult tekitas natuke elevust. Tiimid olid küll sageli üksteise kannul, aga võitjaks osutus ikkagi meie päevakangelane Catreen koos “Padjaklubi” staaridega. Pärast aardejahti avanes osalistel veel võimalus vaadata kahte loodusteemalist filmi VR prillidega. Raske öelda, kelle vaatpilt oli toredam, kas filmielamuste nautijatel või neil, kes kogu tegevust kõrvalt jälgisid. Aga eks pildid räägivad enda eest! Seejärel oligi aeg Catreenil ja “Padjaklubi” liikmetel omavahel veel autogramme vahetada ning pärast emotsiooniderikast hommikupoolikut uute tegevuste juurde minna.

Loomulik sushi valmistamise anne

Järgmisena viis tee meid Tokumaru restorani, kus oli planeeritud sushi valmistamise töötuba. Mõne arvates võib-olla natuke isegi eriskummaline soov ühe 8aastase piiga jaoks, kuid Catreen oli meile vihjanud, et ta armastab krevette ja üheks lemmiktoiduks lisaks muudele aasiapärastele roogadele on vaieldamatult sushi. Mõeldud, tehtud ning Tokumaru professionaalne sushikokk oli lahkelt nõus oma teadmisi jagama ja näpunäiteid andma, kuidas imemaitsvaid sushirulle valmistada.

Koos prooviti erinevate makide ja nigiride valmistamist ning nende meelepärast kaunistamist. Lisaks sai Catreen katsetada veel riisipadjakeste valmistamist ning sushirullide lõikamist erinevatel masinatel. Pärast sushide maitsmist võime kõik Catreeni kokakunsti annet kinnitada! Töötoa lõppedes saime Catreenile üle anda ka sushi komplekti, et tüdruk saaks õpitud teadmised kodus kohe kasutusse võtta.

Kaunis fotoalbum, mis jääb seda erilist päeva meenutama

Kolmas ning ühtlasi ka viimane tegevus Catreeni unistuste päeval viis meid käsitööstuudiosse Teeme TeistMoodi. Kuna Catreeni üheks vaieldamatult lemmikuks hobiks on meisterdamine, siis stuudio perenaine Jaanika oli hea meelega nõus appi tulema, et koos midagi tõeliselt kaunist valmistada. Catreen sai oma fotode jaoks nikerdada meelepärase fotoalbumi. Enda käega välja valitud vikerkaarevärviliste kaante ja roosade lehtedega album sai üheskoos valmis tehtud ning tulemus oli imeilus.

Kuna fotograaf Alice oli kogu päeva jooksul teinud väga lahedaid pilte, siis otsustasime kiirelt mõned pildid ka välja printida. Nii sai Catreen ühe toreda foto koheselt albumi kaanele paigutada ning ülejäänud hiljem oma äranägemise järgi albumisse lisada. Viimaks andsime lugemishimulisele Catreenile üle ka teise kingituse ‒ kogu Harry Potteri raamatusarja, et põnevat tegevust jätkuks veel pikaks ajaks ka pärast unistuste päeva.

Seejärel oligi aeg veel viimasteks kallistusteks ja lahkumiseks. Enda valmistatud pildialbum ning fotod jäävad tüdrukule pikaks ajaks seda üllatuste rohket päeva meenutama.

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee