Üks isetehtud sünnipäevapidu
Aprilli keskel said meie vabatahtlikud Grete-Liis ja Marianne Kalevi emaga kokku, et unistuste päeva tarbeks poja unistused koos välja selgitada. Kalev on tagasihoidlik poiss, kellel esimese hooga oli raske suuri unistusi nimetada. Aga kuna tulemas oli tema sünnipäev, leidsimegi lahenduse ‒ korraldada üks vahva pidu koos sõpradega. Saime emalt vihje, et varem on sünnipäevad olnud sportlikumat laadi. Kalevi jaoks olid kõik võimalused toredad ning ta ise avatud üllatustele. Leppisime kokku, et sünnipäev toimub kahe nädala pärast laupäeval.
Nende mõtetega läksime seekord hoopis teist teed ja võtsime ühendust Vivita Stuudioga, et seal üks vahva kokkamine korraldada. Meile oli 2020. aasta tiimi tänuüritusel silma jäänud Fotografiskas meid teenindanud Itaalia kokk Carlo, kellega suheldes selgus, et ta teeb lastele kokkamise töötubasid ning on valmis meie projektides kaasa lööma. Võtsime siis uuesti temaga ühendust. Carlo oli kohe nõus ja põnevil. Hiljem selgus, et Carlo on imeline kokk.
Pastategu koos parimate sõpradega
Kõigepealt saabus sünnipäevalaps ja seejärel külalised, keegi neist ei mõistatanud ära, mis toimuma hakkab. Vivita on loovuskiirendi keskus ja seal on erinevaid tegevusi noortele palju.
Võtsime laua ümber istet ja Carlo tegi sissejuhatuse. Saime tuttavaks ja leidsime loovalt lahenduse nimesiltideks, et oleks mõnusam suhelda. Pesime käed, panime juuksed kinni, käärisime käised üles ja alustasime. Carlo tutvustas Itaalia pere traditsioone, arutasime pasta päritolu üle. Katsusime jahu ja proovisime aru saada, kuidas jahud erinevad. Pastateol sai igaüks endale ülesande – kes riivis juustu, kes lõi mune katki ja eraldas munakollaseid munavalgetest, kes segas jahu taignaks.
Vahepeal arutasime poistega, kui palju keegi kodus süüa teeb. Meie üllatuseks tuli välja, et päris paljud poisid kokkavad. Selgus ka, et pasta tegemine oli väga hea valik, kuna kohalolevatele spordipoistele ja eriti jalgpalluritele on pasta heaks süsivesiku allikaks.
Kõige rohkem elevust tekitas taigna õigesse konsistentsi saamine ja seejärel selle spagettideks rullimine. Pasta tegemine on lihtne siis, kui tead kõiki nippe ja trikke. Ja need said Carlo suurepärase abiga imelihtsalt selgeks. Rulli ja tõsta peale või tõsta ja seejärel rulli. Kõigepealt vasak käsi, siis parem või oli see vasak enne … Pastat tegime kahte tüüpi – ühe tavalise ja teise peedimahlaga, nii et spagetid tulid lillad. Carlo õpetas ka lipsu- ja liblikmakaronide tegemist. Farfalle, kas teate, tähendabki itaalia keeles liblikat!
Kui pasta oli valmis, panid poisid poti tulele. Palju polnud enam jäänud, ootusärevus ja söögiisu kasvasid. Meie imestuseks valmis pasta keevas vees silmapilguga. Korraks vette, veidi keeta ja valmis! Pasta läks mõnusasse või ja parmesani juustu segusse ja sealt otse taldrikule ja kõhtu. Laua ümber kostis vaid rahulolevat mõminat.
Sünnipäevalapse soovid täitugu
Ühtegi sünnipäeva ei peeta ilma tordi ja küünaldeta. Pasta söömise ajal toodi lauale uhke ja mõnusalt šokolaadine tort, mille vastavalt erisoovidele valmistas kõrval asuv Fotografiska tiim. Peale sai täpselt õige arv küünlaid. Kõlas üks mehine sünnipäevalaul ja sünnipäevalaps Kalev sai tordilt küünlad puhuda ning soovid soovida. Meie kõik loodame, et need täide läheksid!
FCI Levadia kinkis Kalevile kohtumise tema lemmikmängijatega mängupäeval ehk siis Kalev saab olla osa nende tiimist. Ootame põnevusega, millal see toimuma saab ning mis seal veel võib juhtuda!
Suur aitäh ka Kalevi raviarstile dr Maila Raidmäele, kes noormehe Unistuste Päeva programmi nomineeris!